SUSTAINABLE TOURISM: STUDY VISITS LITHUANIA – MOLDOVA

Lietuva ir Moldavija yra gerai žinomos dėl savo turtingo kultūros paveldo, natūralios gamtos ir  giliai įsišaknijusių liaudies tradicijų. Tinkamas dėmesys aplinkos ir socialiniam tvarumui kartu su mūsų kultūros paveldu gali padėti išvengti klaidų, sukeliančių perteklinį turizmą, žalą gamtai bei vietos bendruomenei.

EU4BCC projekto dėka, mūsų komanda, kurią sudaro  Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija (LHRA), Moldovos technologijų perdavimo tinklas (MTTN), glaudžiai bendradarbiaus skatinant tvaraus turizmo sektoriaus iniciatyvas tiek Lietuvoje, tiek Moldavijoje, užtikrins jų matomumą ir turizmo augimą.

Pagrindinis šio projekto tikslas – stiprinti sektorių bendradarbiavimą ir atverti verslo galimybes tarp Rytų partnerystės šalių ir ES valstybių narių, teikiant Moldovos turizmo MVĮ, ypač įsikūrusioms kaimo ir atokiose vietovėse, gaires tvaraus turizmo, svetingumo praktikos, rinkodaros, skaitmeninių technologijų, socialinės atsakomybės srityse, padedant joms sklandžiau įsilieti į ES rinką ir plėsti savo veiklą.

Įgyvendindama projekto veiksmus, projekto komanda taip pat siekia skatinti verslo ryšius tarp Moldovos ir Lietuvos MVĮ. Tai leis stiprinti šalių turizmo verslą, jo reputaciją, matomumą ir patikimumą, didinti jo apimtis tvariais būdais, dalytis gerąja patirtimi ir užtikrinti įmonių bendradarbiavimą.

Projekto vykdytojas Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija

Projekto partneris Moldovos technologijų perdavimo tinklas (MTTN)

Projektas vykdomas pagal EU4Business: Connecting Companies kvietimą.

Preliminarus projekto  biudžetas: 59978,50 Eur

Projekto trukmė: 2022.01.01-2022.04.30 (4 mėn.)

Eglė Ližaitytė +370 686 51148, info@lvra.lt