2016 metai

Pavasarinis GERO SKONIO numeris jau prekyboje!

2016 04 13



Sveikindami su pavasariu pristatome daugiau kaip 100 puslapių kokybiškesnio gyvenimo link!

Pagrindinė šio numerio tema – sveika mityba. Kaip sveikiau gyventi ir maitintis? Nuo ko pradėti? Motyvuojančiais pamąstymais, asmeninėmis įžvalgomis, rekomendacijomis bei patarimais dalijasi trys moterys: sveikos gyvensenos tyrinėtoja Guoda Azguridienė, gydytoja dietologė Edita Gavelienė ir „Žuvinės“ restoranų savininkė Rūta Sakalauskienė.
 
Pavasario numeris – tai visuomet tarsi sankryža tarp praėjusių metų „geriausiųjų“ ir šiųmečių tendencijų tiesiosios.
2015-ieji mums padovanojo naują geriausią pasaulio šefę. Tai – prancūzė Hélène Darroze. Pristatome ją savo nuolatinėje rubrikoje „Kulinarijos guru“. O mūsų kolegos, vyno vertintojų komanda www.vynai.com, išragavę ne vieną šimtą vyno rūšių, išdidžiai pristato savo verdiktą – „2015-ųjų proginio vyno TOP 35“. Pasaulyje renkamas ne tik geriausias vynas ar šampanas, bet ir tyras alyvuogių aliejus. 2015-ųjų derlių vertino net 50 profesionalių degustuotojų. Jų sprendimas nugulė į jau šešiolika metų leidžiamą ypač tyro alyvuogių aliejaus gidą „Flos Olei“, kuris profesionalų pasaulyje kitaip vadinamas „Aliejaus Biblija“ . Šiemet geriausiųjų 20-ukas  kaip niekad spalvingas...

Kad ir kaip patogu būtų mėgautis profesionalų išrinktais „geriausiaisiais“, akys nuolat krypsta į ateitį, o gomurys geidžia atradimo džiaugsmo. Todėl su didžiuliu entuziazmu, kaip ir kasmet, pristatome  autoritetingos Niujorko bendrovės „Baum + Whiteman“ suformuluotas 2016-ųjų gastronomines tendencijas. Ši 1970-aisiais įkurta JAV įmonė pasaulyje vertinama kaip viena profesionaliausių maisto ekspertų komanda. Taigi, pasak jų, šiais metais madingiausi bus tie, kurie valgo daug daržovių, rūpinasi maisto kokybe, mėgsta užkandžiauti, dievina aštrius derinius ir kartais net nesivargina išeiti iš namų... Tiesiog baksteli kompiuterio klavišą ir po pusvalandžio mėgaujasi garsių virtuvės meistrų paruoštais pietų rinkiniais. O gėrimų žurnalistas Petras Neris 2016-aisias kviečia ne tik ragauti, bet ir skaityti: „Jei suderinsite savo pomėgį ragauti vyną ir skaityti – žengsite gal ir nedidelį, bet svarbų žingsnį tikrosios vyno kultūros link“, rašo autorius.

Tik gebėjimas suprasti suteikia gebėjimą džiaugtis ir žavėtis. O kas gali būti geriau, kaip džiaugtis ir būti laimingam?

Atradimų pavasario, linki GERO SKONIO komanda