2019 m. gegužės 20 – 26 dienomis net devyniuose šalies miestuose vyko šeštoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios Gastronomijos savaitės metu degustuoti specialius savo meniu kvietė net 36 restoranai VilniujeTrakuoseKaunePietų ir Vidurio LietuvojeŠiaurės Lietuvoje bei pajūryje. Tai buvo pirmas kartas, kuomet festivalis vyko pavasarį, todėl svečiai ragavo neeilinius meniu su integruotomis šiltojo sezono gėrybėmis bei turėjo progą pasimėgauti maistu ne tik viduje, bet ir restoranų lauko terasose.

Viso festivalio metu SKONIS.LT svetainėje vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną.

Šįkart Gastronomijos savaitės svečiai ir vėl pademonstravo didelį įsitraukimą – už restoranus bendrai atiduoti net 567 balsai. Didelei organizatorių ir paties restorano komandos nuostabai, daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų antrą kartą iš eilės susilaukė Vilniuje, Savičiaus g. įsikūręs prancūziškas restoranas „Balzac“, vadovaujamas virtuvės šefės Gražinos Šavelo. Palaikomi buvo ir kiti dalyviai, žemiau pateiktas šio festivalio favoritų penketukas:

1. „Balzac“ (Vilnius)

2. „Mason” (Vilnius)

3. „Avenue Brasserie” (Šiauliai)

4. „4” (Palanga)

5. „St. Valentino” (Vilnius)

Kaip visuomet, Gastronomijos savaitę lydėjo daugiau gastronominių renginių. Kaune bei Šiauliuose vyko ekskursijos „Gastronomija Kaune nuo seniausių laikų iki tarpukario“, „Šokoladu kvepiantis Kaunas“, „Saldūs Šiauliai A. Gricevičiaus akimis“, „Saldūs Šiauliai“, „Šiauliai: retro skoniai ir pasakojimai“. Kauno kino centre „Romuva“ buvo rodomi Gastronomijos savaitei skirti kulinariniai filmai.

Šią Gastronomijos savaitę organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Kauno miesto savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, Šiaulių miesto savivaldybė, žurnalas GERAS SKONIS bei portalas SKONIS.LT. „Pirmą kartą surengėme Gastronomijos savaitę pavasarį ir esame labai patenkinti rezultatu. Sulaukėme kaip niekada didelio dalyvių skaičiaus, išsiplėtė festivalio geografija, svečiai taip pat buvo labai aktyvūs. Tai tik įrodo, kad Gastronomijos savaitė yra patraukli ir gaminantiems, ir ragaujantiems. Restoranams tai yra puiki proga atskleisti savo idėjas ir stilių, o svečiams – atrasti naujų skonių bei maloniai praleisti laiką,“ – kalbėjo festivalio organizatoriai.

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai laimėtojams įteikė pačiame „Balzac“ restorane. „Nesitikėjome, kad būsime pirmi. Labai stengėmės, norėjome patekti tarp favoritų, bet laimėti tikrai nesvajojome,“ – neslėpdama susijaudinimo kalbėjo restorano direktorė Jadvyga Lobul. – Esame labai dėkingi Aldonai Gečienei, padėjusiai sudaryti Gastronomijos savaitės meniu, bei idėją išpildžiusiai mūsų virtuvės šefei Gražinai Šavelo. Visa „Balzac“ komanda kasdien dirba su meile, todėl be galo džiaugiamės, kad svečiai tai jaučia ir įvertina.“