Mokymai

Barmenų kursai pažengusiems

2018 10 21

 

 

 

PROGRAMA  „Advanced bartender course

Mokymų programa „Advanced Bartender Course“ (Barmenų kursai pažengusiems), skirta praktikuojantiems, pažengusiems barmenams ir barų vadovams.

Praktinių mokymų metu gilinsimės į miksologijos paslaptis, mokysimės gaminti įvairius kokteilių ingredientus – sirupus, limonadus, putas (Foam), acto sirupus (Shrub), kordialus (Cordial), užpilus (Infusion), tikntūras ir kitus kokteilių priedus.  Analizuosime visus kokteilių ir jų ingredientų gamybos procesus - kokteilių brandinimą (Prebaching, barrel aging), vakuumavimą (Sous vide) ir kitus dalykus. Dalinsimės kokteilių kūrimo, ruošimo, meniu sudarymo, rengimosi barmenų varžyboms patiritimis ir paslaptimis, aptarsime galimybes bei pavojus.

Mokymų metu žvelgsime į kokteilius iš arčiau:

  • Kokteilio sandara ir kūrimo etapai
  • kokteilio tekstūra, temperatūra, spalva, kvapas ir skonis
  • kokteilio balansas, būdai pasiekti norimą balansą
  • ledo įtaka gėrimams ir kokteiliams - ledo gamyba, naudojimas ir laikymas
  • kokteilių taurės – įtaka gėrimams ir  kokteiliams. Taurių pasirinkimas ir naudojimas.

Atsakysime į klausimus:

  • kaip sukurti išskirtinį kokteilį barui
  • kaip sukurti išskirtinį kokteilį barmenų čempionatui ar varžyboms
  • kokteilio kūrimo etapai, principai ir pavojai
  • baro kokteilių meniu sudarymas

 

Diskusijos ir patarimai:

  • Kokteilių kūrimas – nuo idejos iki patiekimo
  • pasiruošimas barmenų varžyboms – svarbiausi elementai, pagrindinės daromos klaidos ir pavojai, patarimai ir atsakymai į kilusius klausimus.

Mokymus veda:

Vainius Balčaitis ir Tomas Ignatavičius

Baro Apoteka barmenai, kolegos ir bendraminčiai.

Vainius Balčaitis – daugkartinis barmenų čempionatų laimėtojas, atstovavęs Lietuvą pasauliniuose miksologijos čempionatuose, Baltijos šalių, prestižinio 2017 metų World Class čempionato nugalėtojas. Vyr. barmenas „Michelin“ žvaigždę turinčiame restorane Olandijoje, daugelio Bar Show visoje Europoje dalyvis. Žmogus turintis neišsemiamą žinių bei patirties bagažą, istorijų ir patarimų meistras.

Tomas Ignatavičius – barmenas turintis  daugiau nei 17 metų, sukaupęs daugybę žinių ir patirties, barmenų čempionatų dalyvis ir prizininkas. Buvęs baro „Sweet & Sour” vadovas. Žmogus „enciklopedija“ – gėrimų, kokteilių ir jų istorijos žinovas.

Mokymų data: Lapkričio 19 – 23 d.

Mokymų programos trukmė: 20 val.

Mokymų kaina: 350€. LVRA nariams 10 proc. nuolaida.

Smulkesnė informacija:

El. paštu: info@vba.lt

Telefonu: +370 61004999

www.facebook.com/vilniausbarmenuakademija/

www.vba.lt